[x]

Kapcsolat

Tel: +36-30/306-2363

Telefonos ügyfélszolgálat:
Hétfő - Péntek: 8.00 - 16.30
Szombat: 8.00 - 12.00


E-mail: info@free-nom.hu

           rendeles@free-nom.hu

Aktuális hírek

Bemutatkozó

Üdvözöllek!

Szaller Anita vagyok, okleveles biomérnök, és OKJ-s végzettségű cukrász.

A honlapon is megtalálható termékeimmel célom, hogy bővüljön a speciális étrendeknek megfelelő édességek és csokoládétermékek jelenlegi kínálata, és hogy alternatívát nyújtsak a leggyakoribb ételintoleranciában vagy- allergiában szenvedő betegek, és/ vagy a változatos, egészséges étrendet tudatosan kereső fogyasztók számára. Az allergénmentesség termékeimnél az érvényben lévő élelmiszerjogi törvényben (1169/2011/EU rendelet II. melléklet) megtalálható allergén összetevők felhasználásának kizárását jelenti: glutén, tej, földimogyoró, szója, diófélék, kén-dioxid, tojás, zeller, mustár, szezámmag, csillagfürt, rákfélék, hal, puhatestűek.

Természetesen a termékeket az érintetteken kívül bárki más fogyaszthatja, élvezheti.

Az allergénmentes élelmiszerek előállítását külön szívügyemnek tekintem, mivel sajnos baráti körömben is egyre több személy érintett, illetve a közelmúltban nálam is kimutattak többféle ételérzékenységet. Emiatt tudom, milyen nehéz megtalálni a különböző összetevőktől mentes termékeket, főként ha egyszerre több mindent is mellőznünk kell étrendünkből.

Alapelvem, hogy allergénmentesen is előállíthatók magas élvezeti értékű, kiváló minőségű, megfelelő beltartalmi értékkel rendelkező, ínycsiklandó termékek. A magas minőséget az előállítás kézműves jellege, a válogatott alapanyagok, a folyamatos személyes felügyelet és fejlesztés garantálják.

A mentesség biztosítása érdekében az üzemben csak allergénmentes alapanyagok kerülnek felhasználásra, és csak ilyen termékek készülnek, ezzel is kizárva a keresztszennyeződés lehetőségét. Emellett a termékekhez nem használok mesterséges színezékeket és tartósítószereket.


Végzettségek, tapasztalatok:

2008-ban vettem át biomérnöki MSc diplomám, melyen belül Élelmiszerminősítő és –technológia területen szereztem megfelelő alapismereteket az élelmiszerek előállításához, és minőségük ellenőrzéséhez. Összesen 3 évet dolgoztam élelmiszeripari gyártó és kereskedő kis- és nagyvállalatoknál minőségbiztosítási területeken, aminek köszönhetően kiterjedt ismeretekkel rendelkezem a gyártási higiéniai feltételekről, a HACCP rendszer működtetéséről, és az élelmiszerjelölések jogszabályi megfelelőségéről.  

Az édességkészítésre való specializálódás érdekében 2012-ben elvégeztem a hivatalos cukrász (OKJ 3381101) képzést, majd részt vettem több bonbonkészítő tanfolyamon.

A 2015-ben rendezett „Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenyen” az általam készített cukor- és tejmentes „Áfonyás kávétorta köleses piskótával” elnyerte a főtámogató egyik különdíját.

Bízom abban, hogy termékeimmel új lehetőségeket tudok nyújtani, és még több mosolyt tudok csalni az érintett személyek számára.